Solidariteit

U bent hier

WaW

Solidariteit

Het is fijn om iets te kunnen doen voor anderen. Met een Random Act of Kindness (RAK) bijvoorbeeld, uitgewerkt op maat van je leerlingen. Zo'n RAK is een typisch voorbeeld van warme solidariteit (tussen mensen). Maar ook 'koude' solidariteit (vanuit de overheid) komt in dit nummer aan bod, net als het armoedeweb. Samen werken we aan een solidaire samenleving! 

PS: dit is ons meest interactieve nummer ooit, met ganzenborden en buurtwandelingen. Het is tegelijk het laatste nummer in deze vorm. De eerste WaW van 2020 wordt net voor kerst gelanceerd op een gloednieuw, gebruiksvriendelijker platform. Iets waar wij alvast naar uitkijken! 

Tip! 

Deze WaW bevat ideaal lesmateriaal om de campagne van Welzijnszorg te kaderen in je klas. Maar je kan het materiaal uiteraard ook los daarvan gebruiken. 

IN DIT NUMMER

Twee activiteiten per graad, een activiteit bij de Wereldkalenderfoto, een uitknipbaar RAK-happertje en maar liefst twee interviews met leerkrachten: een brugfiguur en een Robby-fan. 

Rubrieken: babbelbox, gids in de webjungle. 

Alle documenten staan per graad opgesplitst (zie onder) en we hebben telkens de eindtermen en leerplandoelen erbij opgelijst. 

MEER WETEN OVER WAW

ABONNEREN OP WAW

 

COLOFON

Werkten mee aan dit nummer: Hanne Keppens, Elly Van Praagh,  Sien Pieters, Kusum Mertens (Welzijnszorg), Geert Van Malderen, 4de leerjaar van VLS Mater Dei uit Sint-Pieters-Woluwe van Juf Jorien Luyckx, Daphné Debels, Annelies Peeters, Filip Brabant

Lay-out: Hanne Keppens (happertje) & Tine Lassuyt - naar het sjabloon van Yedra

Eindredactie: Geert Van Malderen

Bijhorend materiaal

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal