School

U bent hier

WaW

School

Kinderen hier spenderen het grootste deel van hun tijd op school. Hoe beleven ze dat? We kijken over de grenzen: hoe gaan kinderen overal ter wereld naar school? Hoe geraken ze op school? Hoe delen we allemaal onze dag in? Hoe zorgen we ervoor dat we ons een hele dag kunnen concentreren? Welke andere vormen van onderwijs bestaan er? En hoe kunnen leerlingen inspraak krijgen in de werking op school? Een boeiend nummer over school, hier en elders. 

Tip! 

Dit is de ideale maand om onderwijs overal en voor iedereen nog meer in de kijker te zetten, in de aanloop naar Saved by the Bell op vrijdag 4 oktober 2019. Die dag laten honderden scholen hun bel eens extra luiden. Zo laten we ons allemaal samen horen voor kwalitatief onderwijs overal ter wereld. Schrijf je school in voor deze actie en ontvang onze lessuggesties via de post. Alle info en inschrijven op www.savedbythebell.be. Saved by the Bell is een jaarlijks initiatief van Studio Globo. 

IN DIT NUMMER

Twee activiteiten per graad, een activiteit bij de Wereldkalenderfoto, een klasposter over leerlingenparticipatie, een interview over ingrijpende veranderingen die leerkrachten helpen herleven. 

Rubrieken: babbelbox, gids in de webjungle, doe-het-zelf.  

Alle documenten staan per graad opgesplitst (zie onder) en we hebben telkens de eindtermen en leerplandoelen erbij opgelijst. 

MEER WETEN OVER WAW

ABONNEREN OP WAW

 

COLOFON

Werkten mee aan dit nummer: Sofie Maurissen, Coroline Van Wijngaarden, Sien Pieters, Geert Van Malderen, de leerkrachten eerste en derde graad van GO! Basisschool De Hoeksteen in Boom, Filip Brabant, Eli De Ridder, Juf Marijke en een aantal leerlingen van het vijfde leerjaar van De Ark in Wilrijk.

Lay-out: Hanne Keppens (poster) & Tine Lassuyt - naar het sjabloon van Yedra

Eindredactie: Geert Van Malderen

Bijhorend materiaal

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal