Moederdag - Vaderdag

U bent hier

WaW

Moederdag - Vaderdag

Moeder- en vaderdag wordt in heel veel landen gevierd. Maar de rol als (groot)vader en (groot)moeder wordt wereldwijd anders ingevuld. Je ontdekt in het lesmateriaal een niet zo alledaags sprookje en herkenbare verhalen van leeftijdsgenoten uit het Zuiden. We gaan op zoek naar verschillende gezinsvormen, en we voorzien ook mooie gedichten voor minder traditionele gezinnen. Ook stambomen en taken van ouders komen aan bod. Een stevig nummer over gender dus! 

Hé abonnee!  

Hoe waw vind jij WaW?

-----> Neem deel aan onze korte enquête <------

Dit is het vierde nummer in de eerste jaargang van WaW. We zijn intussen erg benieuwd geworden naar wat jij ervan vindt. Voldoet het aan je verwachtingen? Hoe gebruik je het in de klas? Wat vind je goed en minder goed? 
Aan de hand van de resultaten, kunnen wij ons materiaal bijsturen naar jullie verwachtingen en wensen. Dus niet twijfelen, gewoon even doen! In ruil sturen we je een flinke dosis virtuele dankbaarheid én een nog betere WaW in de toekomst! 

IN DIT NUMMER

Twee activiteiten per graad, een activiteit bij de Wereldkalender, een klasposter (infografiek) met een bijhorende quiz. Rubrieken: werken met de actualiteit, babbelbox, gids in de webjungle. 

Alle documenten staan per graad opgesplitst (zie onder). 

MEER WETEN OVER WAW

abonneren op waw

Colofon

  • Werkten mee aan dit nummer: Jolien Bellefroid, Elly Van Praagh, Eli De Ridder, Martine Viette, Jessica Tilley en Pauline Moens, Sien Pieters, Tine Lassuyt, Geert Van Malderen, de leerkrachten van Basisschool Atheneum te Dendermonde
  • Infografiek: Jacques Books
  • Eindredactie: Geert Van Malderen

Bijhorend materiaal

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal