Wereldreis

U bent hier

Publicatie

Wereldreis

De redactie van Wereldreis heeft alweer heel wat lessen uitgewerkt bij de prachtige foto’s van de Wereldkalender. 

In 2018 verschijnen er duonummers (meer info). Vanaf 2019 wordt Wereldreis vervangen door een nieuw product. Meer info daarover volgt nog. 

Wat is Wereldreis? 

Wereldreis is een mondiaal magazine dat bij de Wereldkalender van 11.11.11 hoort. Wereldreis zoomt in op een land en een thema, uitgewerkt per graad. In een handomdraai verrijk je je lessen met een wereldse toets. Elk jaar gaan we op bezoek in tien landen en bieden we een waaier aan thema's. Bij elk nummer horen digitale extra's. 

Wereldreis geeft je de kans om één lesuur per maand de wereld naar je klas te halen. In Wereldreis staan leuke verhalen, oefeningen, liederen, recepten, knutseltips ... 

Bekijk de recentste nummers 

Hoe werk je met Wereldreis in je klas? 

  • Maak van het omslaan van de kalenderfoto een ritueel. Sla elke maand samen met je klas de foto om op de eerste schooldag van de maand. Introduceer het  land en het thema van de maand en maak je leerlingen alvast nieuwsgierig naar de les Wereldreis. 
  • Hang de foto's van de wereldkalender rondom de wereldkaart in je klas en maak zo een Wereldreishoek. 
  • Bij elke Wereldreis zorgen we voor een spiegelfoto, en dat is niet zomaar. Met deze foto leg je de link naar onze eigen samenleving. Zo verhoog je voor kinderen de herkenbaarheid met mensen in het Zuiden. De thema's die we aanbrengen in Wereldreis vind je immers net zo goed hier terug. 
  • En dan heb je nog de digitale extra's op deze website. We verzamelen bruikbaar extra materiaal, mooie foto's, nuttige weblinks, ... rond het thema en/of land. 

Abonneren 

  • De basisformule: je ontvangt een heel (school)jaar Wereldreis voor 18 euro  
  • De 1 + 1 formule: je krijgt de Wereldkalender in november toegestuurd + 1 abonnement Wereldreis (excl. verzendingskosten kalender*) voor 37,50 euro
  • De 6 + 6 formule: 6 Wereldkalenders + 6 abonnementen voor slechts 187,50 euro (excl. verzendingskosten kalender*) - Je krijgt dus 1 abonnement op Wereldreis en 1 Wereldkalender gratis. 

* Verzendkosten: € 6,32 voor 1 tot 10 kalenders. 

Wereldreis verschijnt niet in juli en augustus. Abonneren kan per schooljaar of voor een kalenderjaar. 

Ik wil een proefnummer! 

Ik wil een abonnement!