Wereldreis

U bent hier

Publicatie

Wereldreis

De redactie van Wereldreis heeft alweer heel wat lessen uitgewerkt bij de prachtige foto’s van de Wereldkalender. 

Dit schooljaar komen volgende thema’s en landen aan bod: begin in India, mijn foto in Peru, pauze in Soedan, dromen in Canada, onderwijs in Ethiopië, ongelijkheid in Haïti, muren in de Palestijnse Gebieden, gezin in Mongolië, wonen in Mozambique en overbevolking in Hong Kong. 

Begin 2017 komen er zelfs extra activiteiten voor kleuters! 

Wat is Wereldreis? 

Wereldreis is een mondiaal maandblad dat bij de Wereldkalender van 11.11.11 hoort. Elke maand zoomt Wereldreis in op een land en een thema, uitgewerkt per graad. In een handomdraai verrijk je je lessen met een wereldse toets. Elk jaar gaan we op bezoek in tien landen en bieden we een waaier aan thema's. Bij elk nummer horen digitale extra's. 

Wereldreis geeft je de kans om één lesuur per maand de wereld naar je klas te halen. Het draait telkens rond een centrale figuur die je leerlingen mee op sleeptouw neemt. Per graad zijn er apart uitgewerkte werkbladen. In Wereldreis staan leuke verhalen, oefeningen, liederen, recepten, knutseltips ... 

Bekijk de recentste nummers 

Hoe werk je met Wereldreis in je klas? 

  • Maak van het omslaan van de kalenderfoto een ritueel. Sla elke maand samen met je klas de foto om op de eerste schooldag van de maand. Introduceer het  land en het thema van de maand en maak je leerlingen alvast nieuwsgierig naar de les Wereldreis. 
  • Hang de foto's van de wereldkalender rondom de wereldkaart in je klas en maak zo een Wereldreishoek. Zijn de foto's wat groot? Op de achterkant van elke foto  vind je een kleinere versie! 
  • Elke maand publiceren we op de achterflap van Wereldreis een spiegelfoto, en dat is niet zomaar. Met deze foto leg je de link naar onze eigen samenleving. Zo  verhoog je voor kinderen de herkenbaarheid met mensen in het Zuiden. De thema's die we aanbrengen in Wereldreis vind je immers net zo goed hier terug. 
  • En dan heb je nog de digitale extra's bij elk nummer op deze website. Je kan de spiegelfoto downloaden en printen, je hebt er de weblinks overzichtelijk samen, en je vindt er een kaart van het land ... Elke maand  proberen we ook extra materiaal te verzamelen dat je kan gebruiken in je klas. 

Abonneren 

  • De basisformule: je ontvangt 10 nummers van Wereldreis voor 18 euro
  • De 1 + 1 formule: je krijgt de Wereldkalender in november toegestuurd en ontvangt Wereldreis 10 maanden lang (excl. verzendingskosten kalender*) voor 37,50 euro
  • De 6 + 6 formule: 6 Wereldkalenders + 6 abonnementen voor slechts 187,50 euro (excl. verzendingskosten kalender*) - Je krijgt dus 1 abonnement op Wereldreis en 1 Wereldkalender gratis. 

* Verzendkosten: € 6,32 voor 1 tot 10 kalenders. 

Wereldreis verschijnt niet in juli en augustus. Abonneren kan per schooljaar of voor een kalenderjaar. 

Ik wil een proefnummer! 

Ik wil een abonnement!