Nieuws

Soms lijkt het wel of de wereld alsmaar sneller verandert, en misschien is dat ook zo. Het is dan ook een uitdaging voor het onderwijs om deze veranderende wereld te begrijpen en te vertalen. Tijdens die poging ontstaan er soms nieuwe woorden. Eén daarvan is 'superdiversiteit'.
We zijn benieuwd naar hoe jij de wereld in je klas brengt! In deze reeks laten we met veel plezier de leerkracht aan het woord. Vandaag: Kathleen Desmedt.
Op de laatste dag van een week rond duurzaamheid hadden 34 leerlingen uit de 6 Humane Wetenschappen van het Koninklijk Atheneum Keerbergen nog een harde noot te kraken. Ze zouden een eigen klimaatconferentie ‘COP22bis’ houden onder begeleiding van het Studio Globoteam. Op het eind van de conferentie zouden dan rond drie thema’s resoluties gestemd worden: voeding, CO2-uitstoot en het klimaatfonds.
Ook dit jaar stonden we met onze Chocoladebar op wijkfeest in Kuregem. Onder een stralend meizonnetje hebben we vele buurtbewoners verleid met onze botervrije chocoladecake en slagroomrijke chocolademelk, met leuke babbels en ontmoetingen tot gevolg. Het doet deugd om als Studio Globo iets terug te kunnen geven aan de wijk.
De lentetemperatuur was niet wat we hoopten maar toch was het tijd voor de eerste picknick van het jaar: Picknick Plein Public. Samen met collega's, leerlingen, vrienden of familie genieten van een alternatieve middagpauze, een maal met een mondiaal verhaal. Dit was niet zomaar een picknick, solidariteit stond centraal en dook op de meest onverwachte manieren op.

Pagina's