Wonen en leven in India

U bent hier

Lespakket

Wonen en leven in India

India komt vaak in de actualiteit met beelden van natuurrampen, menselijke ellende of exotische vakantiebestemmingen. Hoe de mensen daar werkelijk wonen en leven, kom je meestal niet te weten. Daar kan je met dit project een antwoord op geven. 

De leerlingen maken kennis met de familie, vrienden, hobby's en dromen van drie Indiase leeftijdsgenoten. De verwachte verschillen tussen hier en daar worden doorgeprikt met beelden die de leerlingen niet automatisch met India associëren.

Centraal in het project staat 'Dabba', het leerlingenboekje. Een dabba is een luchbox en wordt gebruikt als metafoor voor India. Elke schaal bevat een ander aspect van de Indiase cultuur. Al proevend van de verschillende gerechten dring je dieper en dieper door in het hart van de Indiase samenleving. 

Prijzen 

  • Handleiding 'Wonen en leven in India' voor de leerkracht (1 leerlingenboekje inbegrepen): 14 euro
  • Leerlingenboekje ‘Dabba. Proef India!' (aan te schaffen per leerling): 2,60 euro
  • Mediapakket (te huur, inclusief didactische materialen die je nodig hebt om de activiteiten te kunnen uitvoeren): 52 euro (voor 2 weken)
  • Een webpagina met achtergrondinfo, eindtermen en leerplandoelen, nawerking...
  • Verzendkosten worden aangerekend. 

Info & bestellen 

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Inleefatelier wonen en leven in India Studio Globo Roeselare
Inleefatelier

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal

Kenmerken

Doelgroep 
Land 

Ik ben heel aangenaam verrast door het eenvoudige maar zinvolle mikadoe-materiaal. Het zet aan tot actie-met-kennis-van-zaken. Ik hoop dat heel veel leerkrachten hiervan dankbaar gebruik maken, het schooljaar door. 

Martine, leerkracht eerste leerjaar