Wonen en leven in Guatemala

U bent hier

Lespakket

Wonen en leven in Guatemala

Via ‘Wonen en leven in Guatemala' maken leerlingen van de derde graad lager onderwijs kennis met de leefwereld van mensen in Guatemala. Guatemala is een land in Midden-Amerika dat voor vele kinderen onbekend terrein is. Het land staat vooral bekend om de Mayaruïnes, de Indiaanse bevolking en de overweldigende natuur. Met ‘Wonen en leven in Guatemala' maken we het dagelijks leven in dit land concreet via twee leeftijdsgenootjes: Maria Elena & Nacho. We komen o.a. te weten hoe ze wonen, waar ze naar school gaan, wat ze graag eten en hoe hun familie eruitziet. Het leven van deze twee kinderen is de rode draad in het lespakket.  

Het lespakket bestaat uit een handleiding voor de leerkracht, een leerlingenboekje ‘Maria Elena & Nacho' en een mediapakket met tal van didactische materialen (foto's, dvd's, opdrachtenkaarten, cd-roms, ...).

In de nawerking laten we de kinderen hun ervaringen uit het atelier uitwisselen. We diepen het thema ‘waardig werk' uit en laten de kinderen ontdekken wat het betekent om een wereldburger te zijn.

Het lespakket hoort bij het inleefatelier 'Wonen en leven in Guatemala', maar kan ook als apart project uitgewerkt worden.

Prijzen 

  • Handleiding 'Wonen en leven in Guatemala' voor de leerkracht (inclusief 1 leerlingenboekje): 14 euro
  • Leerlingenboekje ‘Maria Elena en Nacho' (aan te schaffen per leerling): 2,50 euro
  • Mediapakket (te huur, bevat de didactische materialen die je nodig hebt om de activiteiten te kunnen uitvoeren): 52 euro (voor 2 weken)
  • Een webpagina met  achtergrondinfo, eindtermen en leerplandoelen, nawerking...
  • Verzendkosten worden aangerekend. 

Info & bestellen 

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal

Kenmerken

Doelgroep 
Land 

Ik ben heel aangenaam verrast door het eenvoudige maar zinvolle mikadoe-materiaal. Het zet aan tot actie-met-kennis-van-zaken. Ik hoop dat heel veel leerkrachten hiervan dankbaar gebruik maken, het schooljaar door. 

Martine, leerkracht eerste leerjaar