Ik deel

U bent hier

Lespakket

Ik deel

IK DEEL - Daar wordt iedereen beter van!

Delen is hip. Denk maar aan de vele Repair Cafés, weggeefkasten, upcycleworkshops, ruilbeurzen, freecycle groepen... die als paddenstoelen uit de grond schieten. Ook in het basisonderwijs is er potentieel.

Met je school werken rond sociale vaardigheden en wereldwijde thema's als milieu, vrede en armoedebestrijding? Op zoek naar een integraal en klasoverschrijdend project waarbij ouders van dichtbij betrokken zijn en de leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen? Of naar een uitdagende en leuke manier om te werken aan vakoverschrijdende eindtermen? 

Er zijn talloze manieren om deelinitiatieven ook op jouw school te introduceren. Een boekenruilbeurs, spelletjes weggeven in een weggeefkast, samen groenten kweken in de moestuin en daar lekkere soep van maken... Op www.ikdeel.be vind je inspiratie én praktische ondersteuning.

Jong gedeeld is oud gedaan! 

Bekijk het introfilmpje hiernaast -------------------> 

 

Naar het project 'ik deel'!  

 

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal

Kenmerken

Ik ben heel aangenaam verrast door het eenvoudige maar zinvolle mikadoe-materiaal. Het zet aan tot actie-met-kennis-van-zaken. Ik hoop dat heel veel leerkrachten hiervan dankbaar gebruik maken, het schooljaar door. 

Martine, leerkracht eerste leerjaar