Wat is duurzame voeding?

U bent hier

Lesmateriaal

Wat is duurzame voeding?

Ook dit jaar schotelen we je ons aanbod voor het secundair onderwijs voor op een knappe poster. Bij de poster hoort een werkvorm met een origami-happer, een spelletje dat we allemaal kennen uit onze kindertijd. De happer staat vol smakelijke stellingen over (duurzame) voeding, een thema dat regelmatig opduikt in de materialen van Studio Globo. Dit voorproevertje is kant-en-klaar. Je kan er zo mee aan de slag in je klas (eerste, tweede en derde graad secundair onderwijs).

Waarover gaat het?

Je begint je dag met een ontbijt, tijdens de pauze neem je waarschijnlijk een tussendoortje en ‘s middags verorber je een warme maaltijd of je lunchpakket. Bij thuiskomst staat je nog een avondmaal en eventueel een dessert te wachten. De hele dag door zijn we met eten bezig, maar meestal staan we niet echt stil bij het verhaal achter het eten dat we elke dag in onze mond stoppen. Maar wat gebeurt er met al die plastic verpakkingen? Is het wel verantwoord dat voeding vaak duizenden kilometers heeft afgelegd voor het op ons bord beland? Staat ‘biologisch’ ergens voor of is het gewoon een verkooptruc? Met behulp van prikkelende stellingen worden leerlingen aan het denken gezet over (duurzame) voeding.

Waar vind ik deze werkvorm?

Download hieronder de handleiding en de bijlage (origami-happer).

We horen graag wat je vindt van deze les via e-mail of onze facebookpagina!

 

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal

Kenmerken

Ik heb jullie les bij de poster in 5 TSO gegeven. Een groot succes! Heel afwisselend, uitdagend, doet nadenken. Bedankt! 

Kay Lambrechts, Denise Grésiac-school Berchem