Recepten voor een betere wereld

U bent hier

Lesmateriaal

Recepten voor een betere wereld

Ook dit jaar schotelen we je ons aanbod secundair onderwijs voor op een mooie poster. Vooraan een tekening van Veerle Hildebrandt, achteraan ons aanbod smakelijk opgelijst. Bij deze poster horen lestips met voorproevertjes van methodieken uit onze workshops. De les is kant-en-klaar, je kan die zo toepassen in je klas (eerste, tweede en derde graad secundair onderwijs). 

Waarover gaan deze lestips?

Ongebreidelde economische groei ten koste van mens en natuur, groeiende ongelijkheid, ... Die maaltijd wordt ons al een hele tijd voorgeschoteld. Lusten we die eigenlijk nog wel? 

Studio Globo wil samen met leerlingen dat traditionele recept onder de loep nemen. Welke gevolgen heeft het voor mens, planeet en economie? Hoe kijken jongeren naar hun eigen toekomst en die van leeftijdsgenoten aan de andere kant van de wereld? Kunnen we samen in de potten roeren en met nieuwe kruiden, pittige ingrediënten en een alternatieve bereidingswijze een andere weg inslaan? 

Waar vind ik ze? 

Download hieronder zowel de handleiding, de bijlagen als de poster zelf.

We horen graag wat je vindt van onze lestips via e-mail of onze facebookpagina

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Didactisch materiaal

Kenmerken

"Schitterend. Dank je voor het maken van deze actuales. Mits enkele aanpassingen is dit heel goed bruikbaar in het 5de jaar beroepsonderwijs.”

K. De Brock