Lessuggesties bij uitsprakenkaartjes

U bent hier

Lesmateriaal

Lessuggesties bij uitsprakenkaartjes

Kreeg je op school onze kaartjes in de bus? Met die kaartjes willen we ons aanbod voorstellen, maar ook jou en je leerlingen aan het denken zetten. Download onze bijhorende lessuggesties onderaan deze pagina! 

Maken de uitspraken op de postkaartjes bij jou iets wakker? Gefronste wenkbrauwen, een glimlach, een groene lach, een overpeinzing,… Goed! Want Studio Globo wil je prikkelen om met je leerlingen te werken aan complexe mondiale uitdagingen. In onze dagelijkse conversaties is er vaak geen plaats voor deze complexiteit. Snelle quotes, scherpe opmerkingen, gevatte posts, oververhitte emoties, ze circuleren aan een razend tempo. Laat deze set kaarten alvast een uitnodiging zijn tot dialoog, een aanzet tot nuance en een kans om de wereld in de klas te brengen.

In deze bundel vind je bij elke quote een concrete lessuggestie. We wensen je een boeiende ontdekking toe. En… stuur ons gerust een ‘kaartje’ met jouw inspirerende quote of lestip.

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal

Kenmerken

"Schitterend. Dank je voor het maken van deze actuales. Mits enkele aanpassingen is dit heel goed bruikbaar in het 5de jaar beroepsonderwijs.”

K. De Brock