Mamadou in Senegal

U bent hier

Koffer

Mamadou in Senegal

Wil je op je school een mondiale week uitwerken voor alle klassen? Dan stellen we je graag Mamadou in Senegal voor, een klasoverschrijdend mondiaal project voor leerlingen van de lagere school.

Het project is opgebouwd rond een fototentoonstelling van 25 foto’s. Doorheen de fototentoonstelling en de opdrachten die bij elke foto horen, leren de leerlingen Mamadou en zijn land beter kennen. Ze ontdekken wat zijn hobby’s zijn, wie zijn familie is, wat zijn lievelingsgerecht is, en nog zoveel meer. De leerlingen maken een hele week lang kennis met het ongelooflijk boeiende en veelzijdige Senegal en met het dagelijkse leven van mensen zoals jij en ik.

Het pakket bestaat uit:

  • uitgebreide handleiding met achtergrond, lessuggesties en tips voor de uitwerking van het project.
  • opdrachtmappen met materiaal en kopieerbladen voor de opdrachten.
  • materialenkoffer met heel wat authentieke Senegalese voorwerpen
  • cd-rom met achtergrondinformatie, eindtermen en leerplandoelen, presentatie met het verloop van het project, ...

Praktisch

  • De huurprijs is 45 euro. Je mag de koffer twee weken gebruiken. 
  • Je kan de koffer zelf ophalen en terugbrengen in één van onze locaties (zonder meerkost). Ofwel kan je voor de prijs van 40 euro gebruikmaken van onze bezorgdienst (heen en terug naar één adres). 
  • We verhuren altijd voor twee weken, van woensdag tot woensdag. (Via de bezorgdienst ontvang je de koffer op donderdag en lever je die terug op dinsdag.) 
  • Voor de reservatie hebben we naam, adres, telefoonnummer van de school en naam, telefoonnummer en e-mailadres van de contactpersoon nodig.

Reserveren in Antwerpen

Reserveren in Brussel 

Reserveren in Gent 

Reserveren in Hasselt

Reserveren in Roeselare

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal

Kenmerken

Land 

De meerwaarde van zo'n koffer? Het geeft de kinderen een correcter beeld van hoe ze in het Zuiden en andere landen leven. Want wij hebben toch vooroordelen over andere landen die compleet niet juist zijn. 

Mathieu, leerkracht derde leerjaar