Kwansi en ik

U bent hier

Koffer

Kwansi en ik

Kwansi en Mataya eten vlug want vandaag gaan ze naar oma en opa. Wat leuk! Misschien heeft oma wel iets lekkers klaargemaakt. Mataya draagt het bananenblad. Kwansi neemt een kom met eieren mee. Een cadeau voor oma!

Ze vertrekken en stappen goed door. Opeens flitst er iets voor Kwansi's voeten. "Een slang", gilt ze. De kom valt uit haar handen op de grond. "Krakkerdekrak!" De eieren breken. Ze zijn allemaal kapot. "Nu hebben we geen cadeau meer voor oma", jammert Kwansi. 

Inhoud

  • Aan de hand van een boeiend verhaal maken de kinderen kennis met Kwansi en haar leefwereld (een dorp in Congo aan de rand van het regenwoud).
  • De grote vertelfoto's en het verhaal geven aanleiding tot een gesprek over gewoonten, gevoelens, verschillen en gelijkenissen tussen de kinderen.
  • De authentieke voorwerpen en de activiteiten geven de volgende thema's een mondiale inkleuring : 'Op stap', 'mijn familie' en 'smakelijk'.

Materialen

Praktisch

  • De huurprijs is 35 euro. Je mag de koffer dan twee weken gebruiken. 
  • Je kan de koffer zelf ophalen en terugbrengen in één van onze locaties (zonder meerkost). Ofwel kan je voor de prijs van 40 euro gebruikmaken van onze bezorgdienst (heen en terug naar één adres). 
  • We verhuren altijd voor twee weken, van woensdag tot woensdag. (Via de bezorgdienst ontvang je de koffer op donderdag en lever je die terug op dinsdag.) 
  • Indien gewenst sturen we de handleiding twee weken op voorhand op. Hiervoor worden enkel verzendingskosten aangerekend.
  • Voor de reservatie hebben we naam, adres, telefoonnummer van de school en naam, telefoonnummer en e-mailadres van de contactpersoon nodig.

Reserveren in Antwerpen

Reserveren in Brussel 

Reserveren in Gent 

Reserveren in Hasselt

Reserveren in Roeselare 

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal

Kenmerken

Land 

De meerwaarde van zo'n koffer? Het geeft de kinderen een correcter beeld van hoe ze in het Zuiden en andere landen leven. Want wij hebben toch vooroordelen over andere landen die compleet niet juist zijn. 

Mathieu, leerkracht derde leerjaar