Elmer in Bolivia

U bent hier

Fotoset

Elmer in Bolivia

"Elmer! Opstaan! Je moet straks op school zijn!"

"Mama maakt me wakker. Ik doe mijn ogen open. Waar is Perico? Ik kijk of ik haar kan vinden. Perico is mijn grootste vriend. Perico spint heel luid. Ze heeft een leuke staart. Ah, daar ligt ze! Ze slaapt op mijn benen. Dat is lekker warm. Ik durf me niet goed bewegen. Ik wil haar niet wakker maken."

Zo begint het verhaal van Elmer, geschreven op maat van kleuters en leerlingen van de eerste graad van het basisonderwijs. Elmer is de hoofdfiguur in het verhaal. Hij woont op de hoogvlakte van Bolivia en zijn dagelijkse leven wordt dus gekenmerkt door het leven in de bergen. Hij houdt heel erg veel van zijn poes Perico, maar die is plots zoek geraakt. Hij hoort haar "miauw miauw" wel altijd, maar hij kan haar niet vinden. Tegen het einde van de dag vindt Elmer gelukkig zijn liefste speelkameraad terug.

Leerlingen van het 1e en 2e leerjaar kunnen het verhaal eventueel zelf lezen. Voor de jongere kinderen kan je het verhaal voorlezen of vertellen aan de hele klas.

Bij elk van de twaalf foto's vind je telkens een deel van het verhaal. Dat deel kan de opzet zijn voor een gespreksronde, verwerkingsactiviteiten en enige achtergrondinformatie.

De activiteiten kunnen à la carte gebruikt worden. Je neemt zelf stukjes uit het verhaal en de suggesties die je zelf interessant vindt, of je gaat in op de dingen die de kinderen aangeven!

Prijs

  • € 8 (handleiding inbegrepen)
  • Verzendingskosten worden aangerekend.

Deze fotoset bestellen

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal