Steun ons

"Bij mij is het allemaal begonnen toen ik elf jaar was en met mijn klas deelnam aan het Congo-inleefatelier van Studio Globo in Antwerpen. Dat heeft toen zo'n indruk op mij gemaakt en mij zo de ogen geopend, dat ik sindsdien voortdurend in die richting ben blijven evolueren." (Jana, op een forum over Wereldburgerschap in onderwijs)

In tijden waar terecht de vraag wordt gesteld wat de impact is van al onze inspanningen, is deze getuigenis van goudwaarde. We sparen geld noch middelen om ons vormingsaanbod accuraat te maken en te houden, onze inleefateliers en workshops aantrekkelijk, onze leermiddelen up to date. Omdat we geloven dat het werkt. Omdat we weten dat je van jongs af aan moet investeren in een open houding, in een open blik, in inzicht in structuren van onrecht en maar ook van tegenmacht. Al die prikkels zijn de aanzet om te groeien in verbondenheid en solidariteit. Zo stimuleren we de volwassenen van morgen tot verantwoordelijkheid en een bewust leven.

De educatieve werking van Studio Globo wordt mogelijk gemaakt door verschillende subsidies, door de bijdrage van de scholen en door de steun van particuliere organisaties en personen. Studio Globo heeft ook een erkenning voor het uitschrijven van attesten voor fiscale aftrek bij giften (vanaf 40 euro per jaar).

Om in de toekomst nog veel kinderen, studenten en leerkrachten een onvergetelijke ervaring te kunnen bezorgen in het atelier, kunnen we alle steun gebruiken. Zowel vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken, als financiële duwtjes in de rug.

Natuurlijk is een kleine (of grote) donatie op onze rekening ook heel sympathiek! Wij en alle toekomstige deelnemers van onze ateliers zijn je alvast dankbaar voor je hulp! 

Steunen kan op rekening BE56 0682 3525 0588 van vzw Studio Globo, Otletstraat 28/11, 1070 Brussel.