Nieuws

Zomerbabbels in Achter de Muur Hasselt

30-08-2016

Ook deze zomervakantie organiseerde de dienst gezinsondersteuning van de stad Hasselt De Zomerbabbel. Dit jaar kwamen ze ook bij Studio Globo langs! 

De Zomerbabbel is gericht naar kinderen met  een andere thuistaal dan het Nederlands. De kinderen worden zo (opnieuw) ondergedompeld in de Nederlandse taal. 

Kim Ooms, die op de dienst gezinsondersteuning werkt: "We kunnen spreken van een succes. Samen met Kind en Taal werkten we een gevarieerd programma uit.  Gedurende 3 weken in augustus voorzagen we voor 39 kinderen en een 8-tal ouders een fijne daginvulling. De eerste week kookten we gezond en budgetvriendelijk. Het werd een smulpartij van jewelste. Diezelfde week namen we onze intrek in de Stedelijke Bibliotheek. We mochten zelfs met een foto in de krant. De tweede week zetten we de werking verder in het ‘Huis van de Vos’. Van daaruit gingen we dan weer met de bus op uitstap, naar de Abdij van Herckenrode. Een heel boeiende belevenis. De derde en laatste week genoten we van het prachtige inleefatelier op een super locatie, namelijk ‘Studio Globo’. Dit was voor de kinderen een overdonderende ervaring en ze keken hun oogjes uit bij het zien van de prachtige huisjes.  De kinderen genoten er van talrijke spelletjes, knutselactiviteiten en uitstapjes. Volgende zomer meer van dit!"