Nieuws

Vredesweek: Iedereen thuis

13-09-2018

'Waar je ook woont, vandaan komt of terechtkomt: iedereen wil een plek waar hij zich thuis kan voelen.'

Dit is het centrale idee van de 29ste Vlaamse Vredesweek die plaatsvindt van 21 september tot 2 oktober 2018. Pax Christi Vlaanderen en de Vredespartners verklaren dat een veilige thuishaven essentieel is om vrede te bewaren. Momenteel staat onze samenleving onder druk en dringt het hij-zij-denken zich stevig op. Het accent ligt te veel op hetgeen ons verschilt in plaats van hetgeen ons bindt. En dat moet veranderen. Een vreedzame samenleving is nu eenmaal een plaats waar iedereen zich veilig voelt. Een plek waar IEDEREEN THUIS is.

Studio Globo is een van de Vredesweekpartners die, samen met Pax Christie Vlaanderen, de politieke rol in het bevorderen van de vrede benadrukt. Naar aanloop van de gemeentelijke verkiezingen worden lokale besturen opgeroepen om werk te maken van veilige, inclusieve steden en gemeentes. 

 

Ga ook zelf aan de slag!

Ook dit jaar biedt Studio Globo educatief materiaal aan voor de Vredesweek. De leerlingen van het lager onderwijs worden uitgedaagd om te spreken over de thema's migratie en vluchten dankzij onze educatieve koffer 'Pacasoco'. Ook kunnen klassen deelnemen aan een buurtwandeling doorheen verschillende interessante wijken in Brussel of Hasselt. De leerlingen van het secundair onderwijs trekken met het project 'Brussel Beleven' door de bruisende wijken van Kuregem, Matongé of de Marollen. 

Op de website van Vredesweek kan je nog meer nuttig materiaal en actiemodellen terugvinden om zelf aan de slag te gaan.

 

Uitgebreid aanbod

Gedurende de hele week is er een uitgebreid aanbod van workshops, acties, lezingen, bezinningen en debatten. Houd dus zeker de kalender van Vredesweek in het oog!

 

De Vredesweek is een initiatief van Pax Christi Vlaanderen.

 

Pax Christi