Nieuws

Team secundair en haar ronde van Vlaanderen

10-04-2018

Maar liefst 140 stuks

De educatieve medewerkers uit team secundair onderwijs stonden voor een erg drukke workshopperiode in de maanden februari en maart. Gelukkig konden de vaste medewerkers rekenen op de versterking van enkele tijdelijke workshopbegeleiders. Tijdens deze twee maanden gaf het team in secundaire scholen verspreid over heel Vlaanderen ongeveer 140 workshops Aan Tafel!, Heavy Metal, Strijdwaardig! en Foodwiseaction.

Ochtendgloren

Met pak en zak vertrokken de workshopbegeleiders telkens vroeg in de ochtend naar de school waar ze werden verwacht. Daar kregen ze een warme kop koffie, werd het materiaal klaar gezet en begonnen ze eraan. Gelukkig werd ook de gloednieuwe workshop Foodwiseaction erg positief onthaald!

En daarnaast... 

Naast de standaard workshops hebben de medewerkers van team secundair onderwijs ook twee projecten in de aanbieding. In het kader van Climate Challenge @ School werden de afgelopen maanden 13 heuse klimaatconferenties georganiseerd. Gedurende een halve dag vertegenwoordigen de leerlingen een land in de klimaatonderhandelingen en debatteren ze over drie klimaatresoluties. Daarnaast kozen 10 scholen voor de projectdag Brussel Beleven. De leerlingen stappen daarbij uit hun vertrouwde omgeving en ontdekken aan de hand van een fotozoektocht met opdrachten onze superdiverse hoofdstad.