Nieuws

Otletstraat wordt feeststraat!

15-06-2015

Op 10 juni organiseerde Studio Globo Brussel samen met haar huisgenoten van de spelotheek Walalou een straatfeestje, naar aanleiding van de Dag van de Buren. Met drie tenten, vier nadarhekkens, enkele tafels en stoelen, krijt, zeepbellen en veel spelaanbod toverden ze de grauwe Otletstraat om in een kleurrijke, feestelijke speelstraat. 

Virginie, Hanane, Laure en Kelly van Walalou animeerden gezamenlijke spelmomenten voor groot en klein. Buurvrouw Kadije stond in voor de grime, buurvrouw Karima voor de frietjes en Studio Globo nam haar chocoladebar mee. En natuurlijk konden de buren ook altijd een kijkje nemen in het inleefatelier 'Wonen op het Dak'.

Zonder veel reclame vooraf liep de straat al van bij de opbouw vol met kinderen en ouders uit de buurt. Belgische, Marokkaanse, Algerijnse, Italiaanse, Pakistaanse, Congolese en Georgische mama's en papa’s keken op het einde toe hoe een vijftigtal kinderen het feest joelend afsloot met een overdaad aan zeepbellen. Zo zie je maar: diversiteit zit overal, soms moet je gewoon eens je voordeur opentrekken.