Nieuws

Op vakantie in het inleefatelier

04-11-2014

Na een succesvolle eerste editie in de paasvakantie, zette Studio Globo Brussel de voorbije herfstvakantie opnieuw haar deuren open voor kinderen van de buitenschoolse kinderopvang KIK (Ket in Kuregem). Deze keer kwamen een twaalftal kinderen een week lang experimenteren, samenwerken, zorgeloos spelen en genieten! Deze vakantieweek was niet enkel fijn voor de kinderen, ze maakt ook onze samenwerking met de buurt sterker. Bovendien geeft zo'n vakantieweek (een moment dat er sowieso geen scholen op bezoek komen) ons ook de kans om het inleefatelier op een andere manier in te zetten. Collega's Tine en Alice schreven een verslagje. 

"Maandag was kennismakingsdag. Om de kinderen goed op te warmen, speelden we eerst kleine spelletjes. Niet alle kinderen waren al bij Studio Globo geweest, en de andere kinderen hadden hen al erg nieuwsgierig gemaakt naar ons ‘dak’. Ze hadden heel erg uitgekeken naar de huisjes, zo bleek. Dus lieten we hen kennismaken met de 8 huisjes via een kleine opdracht. Daarna konden ze aan de slag gaan met hun groepje. Rappen, circus, dansen, … noem maar op! Al gauw klonken vanuit de huisjes enthousiaste kreten. Hier en daar was er onenigheid maar die werd snel bijgelegd. Maandagavond toonden de kinderen hun show aan elkaar. Toch een beetje spannend! We stonden ook nog even stil bij het verloop van de dag. Zo gaven we aan elkaar een dakapplaus en zag je de kinderen opfleuren als ze een persoonlijk applausje kregen. Elke dag mochten de kinderen een ander huisje kiezen, met een nieuwe uitdaging. Zo konden we lekker genieten van minipizza’s, yoghurt met fruit en keken we met plezier naar de leuke raps, gekke toneeltjes en shows die de kinderen maakten. De dagen vlogen voorbij. Tot het alweer vrijdag was voor ons en de kinderen. Voor de allerlaatste keer deden ze extra hun best. Na de optredens van de kinderen maakten we ter evaluatie onze eigen cocktail met sinaasappelsap, appelsap en citroensap. Hoe zoeter, hoe leuker! Tot slot was het tijd voor het langverwachte filmpje met de sfeerbeelden van de week. Lachend en soms met rood op de wangen genoten de kinderen (en wij ook) van het filmpje. Samen namen we afscheid, hopend dat er nog een volgende keer komt! 

Dat de kinderen enthousiast waren, merkten we niet alleen aan hun gejoel en gelach, maar ook aan het telefoontje van de KiK-coördinator: ‘of de kinderen even mochten langskomen om een van hun favoriete plekjes van de buurt te laten zien in het kader van een participatief studentenproject?’. Met alle plezier!"