Nieuws

Onze nieuwe materialen uitgetest!

09-02-2016

Omdat we het belangrijk vinden om jullie feedback te horen als we nieuwe materialen ontwikkelen, organiseren we op tijd en stond testdagen. Dan zoeken we bereidwillige klassen of leerkrachten die onze materialen aan een kritisch oog willen onderwerpen. Momenteel wordt het lespakket Congo herwerkt en leggen we de laatste hand aan het scenario voor Achter de Muur in Hasselt. En daarbij kregen we gewaardeerde hulp! 

4 en 18 februari nemen de zesdejaars van Basisschool De Sleutelbloem het nieuwe lespakket over Congo onder de loep. De leerlingen bestuderen de thema’s Water en Aarde aan de hand van enkele mooie infografieken. Op 1 februari testte GBS Het Kompas al het thema Vuur uit. Die leerlingen speelden vol belangstelling een spel over bosbouw en ontdekten zo de globale en lokale belangen rond het regenwoud. Samen met ons zochten ze naar oplossingen voor duurzaam bosbeheer. 

In Hasselt werd ons nieuwe scenario voor het kersverse Achter de Muur-project ook al enkele keren uitgetest. 2 februari speelden we het scenariospel met enkele ervaringsdeskundigen van vzw De Brug, een vereniging waar kansarmen het woord nemen. We gingen bij hen input vragen bij de voorbereiding van het scenario, en dus waren zij nu de geschikte eerste testgroep. Ze waren alvast positief over het resultaat! Op de ene maakte het decor zelf veel indruk, anderen sprak het interactieve scenario meer aan en nog anderen vonden het verrassend om zoveel te leren in een andere context dan de klas. 

Op 8 februari stond er in Hasselt al een tweede testgroep te popelen om het scenario te mogen beleven. We ontvingen leerkrachten en educatieve collega’s. Op 15 februari is het de beurt aan de allereerste klas: 27 leerlingen van school Park-van-Genk uit Houthalen-Helchteren. En dan zijn we klaar voor de grote stormloop! 

Ook de nieuwste workshop voor het secundair onderwijs, Tierra Unida, werd de voorbije weken grondig uitgetest. Intussen hebben we die fase afgerond en trekken we lustig Vlaanderen rond om in vele scholen de workshop te gaan geven. Er zijn momenteel nog enkele gaatjes vrij in onze agenda, maar wacht niet te lang om te boeken

Wil je ook wel eens testklas zijn voor onze materialen? 

Laat het ons weten!