Nieuws

Minister De Croo bezoekt Guatemala

16-09-2015

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo bracht vandaag een bezoek aan Studio Globo Gent. Hij liet zich rondleiden door het inleefatelier, een ruimte waarin we klassen ondergedompelen in de cultuur van een ander land. 

De minister werd hartelijk onthaald met een drankje. Daarna volgde een uiteenzetting over Studio Globo en haar werking, in de onthaalruimte waar ook de lagereschoolkinderen ontvangen worden. Minister De Croo mocht de bus instappen en wandelde aan de andere kant Guatemala binnen. Hij was onder de indruk! 

Na een rondleiding door de Guatemala-inleefruimte en een blitzbezoekje aan de SuperWereldMol, bleef er nog even tijd om van ideeën te wisselen met de minister. We polsten naar zijn verwachtingen en vragen en hadden een interessant gesprek over ontwikkelingssamenwerking. 

Alexander De Croo achteraf: “Studio Globo spant zich op een bijzondere manier in om kinderen en jongeren warm te maken voor de wereld waarin ze leven, met al haar mondiale uitdagingen die soms ook dicht bij huis voelbaar zijn. Om te evolueren naar een meer duurzame en solidaire toekomst is het meer dan ooit nodig om werk te maken van bewustmaking. De inleefruimtes zijn dan ook een heel positieve manier om jongeren leren om te gaan met diversiteit.”

Naar het artikel op de website van minister De Croo