Nieuws

Lancering lespakket Achter de Muur

23-01-2018

Maandag 22 januari stelden we in Hasselt onze nieuwste lesmap feestelijk voor aan leerkrachten, medewerkers en de pers. Deze lesmap is een onderdeel van het inleefatelier Achter de Muur dat je in Hasselt of Roeselare kan boeken. 

Studio Globo Hasselt gaf vorige maandag vorming aan 35 leerkrachten die dit schooljaar nog met hun klas in het inleefatelier langskomen, en die met het nieuwe lespakket zullen werken. De eerste reacties van leerkrachten zijn positief: ‘De lesmap zit heel goed in elkaar, mooie lay out, bruikbaar mediapakket, duidelijke handleiding, goed gestructureerd, ik heb zin om er met mijn leerlingen aan te beginnen, …’
TVLimburg was erbij op de lancering en heeft een reportage  gemaakt.

Eigen samenleving

We zijn supertrots op ons nieuwe lespakket ‘Achter de Muur'. 

We nemen in deze lesmap een kijkje in onze eigen samenleving. Een samenleving die voor vele kansen en mogelijkheden biedt om zich te ontwikkelen, om te zijn wie ze willen zijn. Maar als we verder kijken, zien we in diezelfde samenleving ook een groep mensen die uitgesloten wordt van die kansen en mogelijkheden. Dat blijft vaak verborgen achter muren.

Armoede is een onrecht. We kunnen er onze ogen niet voor sluiten. We kunnen het ook niet oplossen. Het is een complex gegeven, waardoor het thema moeilijk bespreekbaar lijkt in de klas. Onze lesmap wil hier een handje bij helpen.

Bril van kansen

We willen samen met jou en je leerlingen naar mensen in armoede kijken door de bril van kansen. Kansen krijgen is heel belangrijk om erbij te horen en om uit die armoede te geraken. In onze fictieve wijk Bloemendal worden kansen (symbolisch) zichtbaar gemaakt door bloemen te zaaien. De boodschap? Iedereen kan bloemen zaaien, ook de leerlingen van je klas.

Dit lespakket is een onderdeel van het traject 'Achter de Muur'. We kijken er naar uit om samen met jullie hiermee aan de slag te gaan!