Nieuws

Koffer Pacasoco uitgetest

06-02-2018

We werken aan een nieuwe koffer: Pacasoco, op zoek naar een plek om te leven. Een eerste versie van het lesmateriaal werd in Lubbeek aan een grondige speeltest onderworpen. Nu gaan we aan de slag met de resultaten. 

Primeur

Het vierde leerjaar van de Sint-Martinusschool in Lubbeek verwelkomde Wies en Els voor maar liefst acht lesuren speelplezier. We namen onze materialen voor de nieuwe koffer Pacasoco mee. De kinderen kregen ook in primeur de Nederlandstalige versie van de film Pacasoco te zien. Dat is een stopmotionfilm, gemaakt door de kinderen van 'Le Village du Monde', een Waalse ngo die werkt rond ontwikkelingseducatie voor kinderen. 

De film Pacasoco is een fabel, waarin oranje eekhoorns op het paradijselijke eiland Belîle wonen. Het eiland is omring door het land Grisenuit, waar de bruine eekhoorns wonen en waar het minder goed is om te leven. De film biedt een aankopingspunt om stil te staan bij de verschillende oorzaken waarom mensen weggaan uit hun land, en bij de mogelijke reacties in de ontvangende landen. 

De juf maakte zelf een verslag op de schoolblog

En nu?

Na afloop stuurden de leerlingen ons tal van mooie tekeningen! 

Met de notities van de speeldagen en de feedback van leerlingen en de juf gaan we nu aan de slag. De koffer zou op punt moeten staan tegen de zomervakantie.