Nieuws

Jonge kind

26-04-2017

Studio Globo werkt momenteel een nieuw rondreizend project uit voor leerlingen van de derde kleuterklas en de eerste graad lagere school. Hou deze pagina in de gaten om helemaal mee te blijven! 

 

Wat kan je in tussentijd doen in je klas?

Niet getreurd, terwijl wij naarstig werken aan het nieuwe project, kan jij toch blijven werken aan de wereld in de klas. We voorzien hiervoor heel wat materiaal waarmee je zelf aan de slag kunt gaan:  

Koffers 

Via een boeiend verhaal maak je kennis met het dagelijks leven van een leeftijdsgenootje uit India. De grote vertelfoto’s en het verhaal geven aanleiding tot een gesprek over gewoonten, gevoelens, verschillen en gelijkenissen tussen de kinderen. De authentieke voorwerpen en de activiteiten geven thema’s uit het dagelijks leven een mondiale inkleuring. 

Enkel voor de eerste graad: 

Fotosets

Aan de hand van 10 kleurrijke foto’s, een bijhorend verhaal en een handleiding met lessuggesties voor de leerkracht, maak je kennis met het dagelijks leven van een leeftijdsgenootje uit het Zuiden. Elk jaar wordt er een nieuwe fotoset gemaakt naar aanleiding van de vastencampagne van Broederlijk Delen. 

 

Wereldreis

Neem een abonnement op ons mondiaal maandblad (voor eerste graad lager onderwijs). Bekijk de laatste nummers. 

Mikadoe

Een methodiek om in je klas te gebruiken (vanaf eerste graad lager onderwijs) en/of om als schoolteam in te zetten bij solidariteitsacties en -projecten op school.