Nieuws

Jonge kind

26-04-2017

Studio Globo werkt momenteel een nieuw rondreizend project uit voor leerlingen van de derde kleuterklas en de eerste graad lagere school. Hou deze pagina in de gaten om helemaal mee te blijven! 

 

Wat kan je in tussentijd doen in je klas?

Niet getreurd, terwijl wij naarstig werken aan het nieuwe project, kan jij toch blijven werken aan de wereld in de klas. We voorzien hiervoor heel wat materiaal waarmee je zelf aan de slag kunt gaan: 

Mediapakket Awa en Hamad

Awa en Hamad zijn 2 kinderen uit Gambia, West-Afrika. Hun familie woont in België, dus schrijven ze regelmatig brieven. Over vijf van deze brieven werd een filmpje gemaakt. De brieven gaan telkens over de avonturen van Awa en Hamad: op school, naar de post (thema stad), thuis, op bezoek bij oma (thema dorp) en op het feest. Per thema vind je ook nog verschillende lesideëen in de handleiding voor de leerkrachten. In het handleidingspakket vind je de dvd, fotofiches, cd en voorwerpen. Voor de leerlingen van de eerste graad is er een werkboekje per leerling. Vrijblijvend ook voor leerlingen van de kleuterklas te gebruiken.

Een verfilmd verhaal laat je kennismaken met Awa en Hamad, twee kinderen uit Gambia, West-Afrika. De authentieke voorwerpen en de lesideeën geven thema’s uit het dagelijks leven een mondiale inkleuring. Voor leerlingen van de eerste graad voorzien we leerlingenboekjes met enkele activiteiten die aansluiten bij de aangereikte thema’s. 

Het mediapakket zal te huur zijn voor een langere periode. We voorzien twee ophaal- en terugbrengmomenten in Sint-Niklaas (Mercatorstraat 81):

  • periode 1  (20/9/2017 tot en met 22/11/2017)
  • periode 2 (17/1/2018 tot en met 21/3/2018)

Praktisch:

  • 35 euro per uitleenperiode

Reserveer nu jouw pakket

 

Koffers 

Via een boeiend verhaal maak je kennis met het dagelijks leven van een leeftijdsgenootje uit India. De grote vertelfoto’s en het verhaal geven aanleiding tot een gesprek over gewoonten, gevoelens, verschillen en gelijkenissen tussen de kinderen. De authentieke voorwerpen en de activiteiten geven thema’s uit het dagelijks leven een mondiale inkleuring. 

Enkel voor de eerste graad: 

Fotosets

Aan de hand van 10 kleurrijke foto’s, een bijhorend verhaal en een handleiding met lessuggesties voor de leerkracht, maak je kennis met het dagelijks leven van een leeftijdsgenootje uit het Zuiden. Elk jaar wordt er een nieuwe fotoset gemaakt naar aanleiding van de vastencampagne van Broederlijk Delen. 

 

Wereldreis

Neem een abonnement op ons mondiaal maandblad (voor eerste graad lager onderwijs). Bekijk de laatste nummers. 

Mikadoe

Een methodiek om in je klas te gebruiken (vanaf eerste graad lager onderwijs) en/of om als schoolteam in te zetten bij solidariteitsacties en -projecten op school.