Nieuws

Guatemalteeks bezoek

06-12-2016

Twee jaar geleden organiseerden we met Studio Globo Brussel een belmoment tussen enkele Scholen uit Herent en een school uit Nim la ha kok in Guatemala. Dat belmoment paste binnen een grotere stedenband tussen beide gemeentes. Ook de scholen zijn bij die stedenband zeer actief betrokken. Vorig jaar bracht een delegatie Herentse leerkrachten een bezoek aan de scholen in Guatemala. Dit jaar was het beurt aan vier Guatemalteekse meesters en juffen om België te bezoeken. 

De Guatemalteekse leerkrachten wilden heel graag kennismaken met educatieve initiatieven die werken rond de eigen samenleving. En dus kwamen ze bij Studio Globo Brussel op bezoek. Twee van de leerkrachten volgende de buurtwandeling in Kuregem, de andere twee lieten zich onderdompelen in het atelier 'Wonen op het Dak'. 

Eén van de Herentse leerkrachten liet ons weten dat ze het bezoek aan België evalueerden met de Guatemalteekse leerkrachten. En dat daarbij het bezoek aan Studio Globo als één van de hoogtepunten naar voren kwam. 

-- klik op de foto's hiernaast om het foto-album weer te geven --