Nieuws

Getest en goedgekeurd!

09-02-2015

In het Guatemala-inleefatelier zijn de eerste tortilla’s weer gebakken, de eerste licuado’s gedronken, de eerste koffiebonen gesorteerd, de eerste maïs geplant en de eerste mensenrechtenkrant geschreven…

Op dinsdag 27 januari mocht ‘De Muze’ uit Gent de spits afbijten voor een try-out in het spiksplinternieuwe inleefatelier. Voor de Studio Globo-begeleiders was het een beetje wennen aan het nieuwe decor, maar voor de kinderen leek het alsof er nooit een ander decor had gestaan.

In april 2014 hebben we het oude decor afgebroken, het was aan vernieuwing en modernisering toe sinds de start in 2000 en de doortocht van vele duizenden Vlaamse kinderen. 

Tot de laatste dag voor de try-out werd er nog geschilderd, geruimd, gekuist en getimmerd, maar nu kunnen we weer duizenden nieuwe wereldburgers ontvangen die kennis willen maken met het dagelijks leven en het sociaal onrecht in Guatemala!

Momenteel focussen we even op de klassen die binnenkort het inleefatelier bezoeken. Zodra we opnieuw op kruissnelheid zitten, nodigen we jou uit om zelf eens een Guatemalteekse licuado te komen proeven. Meer info volgt!