Nieuws

Een deugddoend burenbezoek

20-10-2014

In Steyl, nabij Venlo in Nederland, heeft vzw Wereldpaviljoen vrijdag een gloednieuw inleefatelier geopend. Wereldpaviljoen is onze Nederlandse zusterorganisatie, waarmee we onze knowhow delen. Voor hun gloednieuw Nicaragua-atelier lieten ze zich inspireren door onze inleefateliers.

Op vrijdag 17 oktober trok een Studio Globo-afvaardiging naar de officiële opening in Venlo. In de onthaalruimte waren er toespraken, muzikale en artistieke intermezzo's. De voorzitter van Wereldpaviljoen, René Poels, schetste de tien moeizame maar boeiende jaren in de aanloop naar de opening. Over hun dromen voor het atelier, de moeilijkheden om een geschikte locatie te vinden, en hoe het atelier er uiteindelijk toch kwam in een leegstaande drukkerij van het klooster in Steyl. Hij had het ook over de meer dan tachtig (!) vrijwilligers die het Nicaragua-atelier hielpen bouwen, en over de toekomstplannen.

Daarna gaf de burgemeester van Venlo aan hoe fier hij is dat het Wereldpaviljoen met haar project voor zoveel kleur zorgt in de stad en de ruime omgeving.

Na een intermezzo van zingende missionarissen en een weerbericht in Nicaraguaanse stijl, was het de beurt aan Theo Bovens, gouverneur van de provincie Nederlands Limburg. Uit een piñata toverde hij de sleutel om het inleefatelier uiteindelijk officieel te openen.

Ook onze directeur Piet Spanhove mocht de menigte toespreken. Hij benadrukte hoe blij we zijn met de internationale samenwerking. Hoe fier ook dat ons model van inleefateliers in het buitenland voor inspiratie en enthousiasme kan zorgen. Het is fantastisch, wat ze Venlo hebben gebouwd, met zoveel volharding, toewijding en helpende handen.

We wensen het Nicaragua-atelier bij deze nogmaals veel succes!