Nieuws

Buurtwandeling door Gent

11-04-2017

In Gent kan je sinds dit schooljaar een buurtwandeling boeken bij het inleefatelier van de SuperWereldMol. Kinderen uit het derde en vierde leerjaar ontdekken op die manier dat er niet alleen interessante kinderen wonen in India, Senegal en Guatemala, maar dat er ook boven de grond in de Gentse buurt Sluizeken-Tolhuis-Ham wijze kinderen rondlopen! Op 23 maart kwam de Vrije Basisschool Zogge uit Hamme op bezoek en onze stagiaire Noraly wandelde met hen mee. 

Verder onderzoeken boven de grond 

Na een avontuurlijk bezoek aan de SuperWereldMol kropen de leerlingen van het derde leerjaar uit Hamme terug boven de grond om even uit te rusten. Het was een mooie, zonnige dag en dus een ideaal moment om de buurt Sluizeken-Tolhuis-Ham te verkennen.

Gebruik je zintuigen

Na een korte introductievideo werd de groep ingedeeld in vier verschillende groepen: de OGEN, de NEUZEN, de MONDEN en de OREN. Zintuigen die tijdens deze wandeling zeker van pas kwamen. Op elke hoek viel er wel iets te ontdekken: een kunstwerk op de gevel, een verscholen parkje, iets dat wel heel lekker ruikt in een Afrikaanse winkel … Elk groepje nam een deel van de wandeling voor zijn rekening. Doorheen de route leerden ze de drieling Mohamed, Abdelnour en Moaad kennen, drie broers die in deze buurt wonen en het hier dus op hun duimpje kennen.

Gekke bekken en bissara 

Naast vele gelijkenissen hebben de jongens en meisjes uit Hamme ook wat verschillen ontdekt. Zo is het lievelingseten van Moaad 'bissara'. Maar wat is dat toch, 'bissara'? Op naar de Turkse kruidenier voor wat meer info en een hapje uiteraard! 

Tijdens de route passeerden ze ook aan de school van de drieling. Abdelnour leerde hen een leuk spel kennen waarbij iedereen van de klas een gekke bek moest trekken en de meester de juiste gezichten bij elkaar moest plaatsen. Een hele klus voor de meester, maar lachen, gieren en brullen voor de leerlingen. 

De wandeling eindigde aan het buurtcentrum waar ze nog even konden ravotten en een paar kinderen een potje voetbal speelden met enkele buurtbewoners. Iedereen voelde zich al snel thuis in deze boeiende buurt. 

Meer over de SuperWereldMol 

Info vragen over de buurtwandeling