Nieuws

Broederlijk Delen geeft startschot campagne

17-02-2015

Vandaag werd de campagne 'Marco is een boer en wil dat blijven' van Broederlijk Delen officieel voorgesteld. Marco woont in het hooggebergte in Peru. Hij is boer, dus voor hem is voldoende water heel belangrijk. Maar het gebied waar Marco woont is rijk aan grondstoffen die worden ontgind door enorme mijnbedrijven. En die verbruiken en vervuilen erg veel water.

De grondstoffen worden massaal ontgind om te gebruiken in bijvoorbeeld onze laptops en gsm's, en dus is het belangrijk dat wij ons daarvan bewust zijn. Daarom beeldden vrijwilligers van Broederlijk Delen vandaag aan de oevers van de Schelde in Antwerpen uit hoeveel water er nodig was om het goud in al onze gsm's in Vlaanderen te ontginnen: maar liefst 575.000.000 liter! 

Deze campagne van Broederlijk Delen loopt nog tot 5 april. Neem deel aan een van de activiteiten of lees meer over de campagne

Wil je rond de campagne werken in je klas? We hebben kant-en-klaar materiaal: een fotoset voor kleuters en een boeiende workshop voor het secundair onderwijs!