Nieuws

Samenwerken tegen armoede

03-12-2014

België is een welvaartstaat, Brussel wordt de hoofdstad van Europa genoemd. En toch leeft 1 op 7 mensen hier in armoede. Hoe zit het dan met onze sociale bescherming?

Dat is het uitgangspunt van de nieuwe campagne van Welzijnszorg. 

Waarover gaat de campagne precies? 

Welzijnszorg vindt dat iedereen in ons land recht heeft op goede sociale zorg. Dat wil zeggen dat iedereen beschermd moet zijn tegen sociale risico’s, zoals ziekte of je werk verliezen. Wie arm is, is onvoldoende beschermd tegen allerlei risico’s en vindt geen toegang tot de nodige voorzieningen om zijn sociale rechten te laten gelden. Met de campagne ‘Iedereen beschermd tegen armoede?’ wil Welzijnszorg tot de kern van het probleem doordringen. Lees de pijlers hier.  

Waarmee helpt Studio Globo? 

Samen met Spoor Zes en Welzijnszorg maakten we bij deze campagne lesmateriaal voor het basisonderwijs. ‘Zeker en vast?’ is een speels en belevend lespakket dat vertrekt van het spannende verhaal van Robby en zijn vriendjes. Zo breng je de campagne op kindermaat in je klas. Er is een handleiding voor de leerkracht, een kleurig leerlingenboekje en een cd met extra materiaal en het themalied. 

Daarnaast dragen we Welzijnszorg en de campagne een warm hart toe. Spot je ons op de foto’s van het wereldrecord paraplu-openen, waarmee Welzijnszorg op 19 november het wereldrecordboek haalde? 

Wat kan je zelf doen? 

Ben je leerkracht in het basisonderwijs? Dan kan je aan de slag met het lesmateriaal

Bovendien kan iedereen de petitie tekenen. Een kleine moeite voor een groot resultaat!