Buurtwandeling Roeselare

Se encuentra usted aquí

Workshop

Buurtwandeling Roeselare

Zoran, Laury, Aïsha, Xavier en Merel nemen je klas mee op verkenning door hun buurt. Een wandeling van 3u brengt jullie bij hun favoriete plekjes: Eco-velo, Turkse bakker, moskee, Huis Elim en De Kringwinkel. Bij elke plek is ook een opdracht voorzien (quiz, zoekopdracht, slogan verzinnen,…). De leerlingen komen de diversiteit in de buurt op het spoor door de ogen van leeftijdsgenoten. 

Je leerlingen zijn zelf verantwoordelijk om deze wandeling in goede banen te leiden. De klasgroep wordt in subgroepen verdeeld. Voor ze op stap vertrekken, zoeken ze in een folder informatie op over bv. de moskee, eco-velo, Turkse bakker, Kringwinkel en huis Elim. De informatie die ze verzamelen, zullen ze tijdens de wandeling doorgeven aan hun klasgenoten. Elke groep beschikt ook over een wandelkaart zodat ze zelf de weg kunnen zoeken.

Praktisch

Enkel in combinatie met het inleefatelier Achter de Muur!

  • De wandeling (inclusief voor- en nabespreking) duurt ongeveer 3 uur
  • Op de vormingsdagen van Achter de Muur geven we informatie over deze buurtwandeling. Wie hiervoor inschrijft, ontvangt twee weken vooraf de handleiding. Zo heb je als leerkracht voldoende bagage om de wandeling zelf te begeleiden. 
  • De medewerkers van Studio Globo begeleiden de opstart van de wandeling.
  • Kostprijs: € 1,40 per kind.

Wil je deze vijf kinderen en hun favoriete plekjes in Roeselare leren kennen? 

Info & inschrijven

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal