Nieuws

1 op 7 haalt de meet niet

05-12-2017

Eén Belg op zeven leeft onder de armoedegrens. Maar hier zijn we als mensen uit de naaste omgeving vaak niet van op de hoogte. De meesten proberen immers hun problemen zo goed mogelijk verborgen te houden. Ze schamen zich of zijn bang voor wat anderen van hen zullen denken. Welzijnszorg wil nu met de campagne 'Samen tegen Armoede: 1 op 7 haalt de meet niet' deze taboes of vooroordelen over armoede doorbreken. Armoede kan namelijk iedereen overkomen.

"Mensen die arm zijn, werken gewoon niet hard genoeg. Ze zijn lui. En het is tegenwoordig voor niemand gemakkelijk."

Zulke vooroordelen wil Welzijnszorg graag uit de wereld helpen. Met de campagne gaan ze in tegen stereotiepe beeldvorming en steunen ze ook ruim 100 lokale initiatieven. Daarvoor werkt Welzijnszorg samen met een heel team van ervaringsdeskundigen, vrijwilligers, vaste medewerkers, beleidsmakers en academici bij het bouwen van een solidair draagvlak in België.

Ook als leerkracht kan je je steentje bijdragen. Zo kan je aan de slag met lesmateriaal van de campagne.

Aanbod voor het basisonderwijs 

Studio Globo werkte mee aan het educatief pakket voor het basisonderwijs: Pingping. 
Robby’s school gaat op fietstocht! Robby is blij, want na lang sparen heeft hij eindelijk zijn droomfiets gekocht. Op de speelplaats loopt het mis en valt hij met zijn fiets op de grond. Helaas is er geen geld meer over om bij de fietsenmaker te gaan. Misschien vinden ze een oplossing? Samen met de klas organiseren ze een grote ‘repair-dag’. Zal Robby’s fiets hersteld geraken? 

‘Ping Ping’ is een speelse en belevende vertaling van de nieuwe campagne van Samen Tegen Armoede. Dit lespakket werd uitgewerkt in samenwerking met Studio Globo.