Nieuws

Voorleesweek 2019. Een veelheid aan voorleesrituelen, een veelheid aan verhalen. Wij zetten onze favorieten voor jou op een rijtje.
De campagne van 11.11.11 focust dit jaar op changemakers: mensen die door hun actie of idee een verschil maken voor hun eigen leefwereld of voor de wereld rondom. Soms komt daar heel wat moed of risico bij kijken. Al die changemakers streven naar een duurzame toekomst waarin iedereen een plaats krijgt.
Bellen of belletjes doen rinkelen, bellen blazen, een fotobooth, tientallen brieven naar koningin Mathilde, belmomenten in partnerlanden ... Saved by the Bell was ook dit jaar een creatief, inspirerend en inhoudelijk sterk evenement. Bijna 500 scholen namen deel, goed voor meer dan 130.000 leerlingen en studenten. Samen gaven we een krachtig signaal: elk kind heeft recht op goed onderwijs, overal! 
Roep, bel, fluit, zing of dans je mee? Op vrijdag 4 oktober 2019 trekken Vlaamse scholen massaal aan de bel. Ter gelegenheid van de internationale dag van de leerkacht staan we stil bij het belang van kwalitatief onderwijs overal ter wereld. Bij ons rinkelt elke ochtend de schoolbel. Wij vinden dat vanzelfsprekend, maar dat is niet overal zo. Miljoenen kinderen wereldwijd hebben geen toegang tot onderwijs door een gebrek aan infranstructuur, door armoede, oorlog en geweld, ... Nochtans hebben alle kinderen recht op onderwijs, en het is belangrijk dat een daadkrachtige overheid dit organiseert.
Van 21 september tot en met 2 oktober 2019 loopt de 30ste Vlaamse Vredesweek. Studio Globo en meer dan dertig vredesweekpartners roepen met de campagneslogan ‘Bouwen aan vrede: Mag het wat m€€r zijn?’ op om meer te investeren in vrede.

Páginas