Nieuws

Roep, bel, fluit, zing of dans je mee? Op vrijdag 4 oktober 2019 trekken Vlaamse scholen massaal aan de bel. Ter gelegenheid van de internationale dag van de leerkacht staan we stil bij het belang van kwalitatief onderwijs overal ter wereld. Bij ons rinkelt elke ochtend de schoolbel. Wij vinden dat vanzelfsprekend, maar dat is niet overal zo. Miljoenen kinderen wereldwijd hebben geen toegang tot onderwijs door een gebrek aan infranstructuur, door armoede, oorlog en geweld, ... Nochtans hebben alle kinderen recht op onderwijs, en het is belangrijk dat een daadkrachtige overheid dit organiseert.
Van 21 september tot en met 2 oktober 2019 loopt de 30ste Vlaamse Vredesweek. Studio Globo en meer dan dertig vredesweekpartners roepen met de campagneslogan ‘Bouwen aan vrede: Mag het wat m€€r zijn?’ op om meer te investeren in vrede.
Een nieuw schooljaar vol nieuwe kansen. Studio Globo helpt je graag om het hele jaar door de wereld naar je klas te brengen, afhankelijk van jouw ingesteldheid als leerkracht. Van een maandelijkse stroom lesmateriaal tot uitleenbare koffers voor specifieke momenten in het jaar. Van grootse acties één keer per jaar zoals Saved by the Bell tot projecten waar je weken aan kan werken. Van kant-en-klaar uitgewerkt materiaal tot meer inspirerende input waar je zelf nog alle kanten mee uit kan. Kortom: voor elk wat wils.
Benieuwd naar wat er gebeurt in ons gloednieuw inleefatelier 'Expeditie WareWare'? Kijk eens mee door de ogen van de kinderen, in een spannend vervolgverhaal. 
20 juni is Wereldvluchtelingendag. Vandaag denken we aan de miljoenen mensen die moeten vluchten voor oorlog, honger of schendingen van de mensenrechten. Een goed moment om met je leerlingen even stil te staan bij migratie. Studio Globo ontwikkelde hiervoor een digitaal spel samen met andere Europese partners. Het spel is bedoeld voor leerlingen van de derde graad secundair onderwijs. Aan de hand van een speelse quiz en filmpjes zet dit spel hen aan om te reflecteren over het lot van mensen op de vlucht.

Páginas