Actualiteit en beeldvorming in de klas

Se encuentra usted aquí

Nascholing

Actualiteit en beeldvorming in de klas

Via het internet, sociale en traditionele media sluipt de actualiteit steeds vaker binnen in je klas en in de leefwereld van leerlingen. 

Maak in deze nascholing kennis met interessante educatieve materialen en tools om in de klas mondiaal te werken rond actualiteit. In deze nascholing word je je bewust van de impact die jouw beeldvorming heeft op leerlingen. We willen je stimuleren om een genuanceerd beeld te brengen in de klas en daarbij ook aandacht te hebben voor ‘positief’ nieuws, dat door de media vaak onderbelicht wordt. 

Omgaan met correcte beeldvorming, aan de slag gaan met actualiteit en inpikken op wat je leerlingen zelf de klas binnenbrengen, komt expliciet aan bod in deze vorming. Een actieve en ervaringsgerichte aanpak staat hierbij centraal. 

Via uitwisseling van praktijkvoorbeelden krijg je de kans om te leren van de aanpak van je collega’s.

Voor wie? 

  • schoolteams basisonderwijs 
  • schoolteams lager onderwijs 

Duur

  • 1 dagdeel 

Prijs schooljaar 2019-2020

  • 320 euro per dagdeel per schoolteam

Inschrijven in Antwerpen 

Inschrijven in Brussel

Inschrijven in Gent

Inschrijven in Hasselt

Inschrijven in Roeselare 


We kunnen deze nascholing ook bij jullie op school geven. Neem daarvoor contact op met de dichtstbijzijnde afdeling uit de lijst hierboven. 

 

Bijhorend materiaal

Didactisch materiaal

Kenmerken

Aantal deelnemers 
25

De authentieke begeleiding van Studio Globo bood ons team een sterke basis om verder te bouwen en nieuwe, concrete stappen te zetten voor een meer duurzame school. 

Wim Bourguinon, Don Bosco Halle