MIK@DOE

Se encuentra usted aquí

Lespakket

MIK@DOE

MIKADOE is een educatief pakket voor lagere scholen. Centraal figuurtje Mik neemt je leerlingen op sleeptouw en laat hen op een speelse manier antwoorden ontdekken op vragen als: Wat is duurzaamheid? Hoe sta ik tegenover armoede, eerlijke handel, honger? Hoe werk ik mee aan een leefbare wereld? Hoe zet ik samen met de klas een zinvolle solidariteitsactie op? 

Een methodiek op maat helpt je bovendien om doordachte keuzes te maken over de solidariteitsacties en -projecten op school. 

MIKADOE is opgebouwd volgens de principes van EDO (Educatie voor Duurzame Ontwikkeling). Je kan er bij elke solidariteitsactie of op elk tijdstip mee aan de slag. 

Inclusief spelbox met aangepaste mikado-stokken en een inlogcode. Met die code krijg je toegang tot www.mikadoe.be, waar leuke animatiefilmpjes, originele spelmethodieken en kant-en-klaar lesmateriaal verzameld staan. 

Dit materiaal werd ontwikkeld in het kader van de campagne van Broederlijk Delen over Burkina Faso. 

Praktisch

  • voor leerlingen tussen 6 en 12 jaar
  • voor schoolteams
  • 7,30 euro (zolang de voorraad strekt!) 

Info vragen of een pakket bestellen

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal

Kenmerken

Ik ben heel aangenaam verrast door het eenvoudige maar zinvolle mikadoe-materiaal. Het zet aan tot actie-met-kennis-van-zaken. Ik hoop dat heel veel leerkrachten hiervan dankbaar gebruik maken, het schooljaar door. 

Martine, leerkracht eerste leerjaar