blog Terug

Expeditie WareWare vaart een andere koers

Het ruimteschip van Expeditie WareWare zal dit schooljaar een andere koers varen. Het is een moeilijke beslissing, maar wel een doordachte keuze.
 

Door het wegvallen van een ondersteuning van de minister van Onderwijs, is Studio Globo genoodzaakt een personeelsintensief deeltje van zijn werking te schrappen. Hierdoor zal het ruimte­schip van Expeditie WareWare jammer genoeg niet meer opstijgen. Het is een moeilijke beslissing, maar wel een doordachte keuze. Door de combinatie van minder personeel en stijging van de kosten (o.a. lonen), kunnen we niet alle deelwerkingen op een personeelsintensieve manier blijven verzorgen. Bovendien was het logistiek moeilijk om steeds een geschikte locatie te vinden voor het decor. 

Uiteraard zijn en blijven kleuters voor ons een belangrijke doelgroep want beeldvorming begint al op jonge leeftijd. Daarom bekijken we de komende periode in welke vorm we Expeditie WareWare toch nog tot bij de scholen kunnen brengen.

Intussen bieden we nog wel ons lespakket van Expeditie WareWare aan voor kleuters van de 3e kleuterklas of leerlingen van de 1e graad lager. Je kan het prachtige materiaal gedurende 2 weken gebruiken in de klas. Verder krijg je de handleiding, het nawerkingsspel en toegang tot de projectwebsite. Dit alles voor de prijs van € 110. 

Voor kleuters is er ook onze gloednieuwe Mera’s ontdekkoffer die hen op een speelse wijze stimuleert om hun STEAM-­vaardigheden te ontwikkelen. Ook onze andere koffers en fotosets blijven zeker een aanrader om te werken aan de wereld in de klas.
Neem zeker een kijkje op www.studioglobo.be/kleuter.